amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Oog in oog met het leven - Patel

Mansukh Patel
& John Jones
levensbeschouwing
paperback
200 blz
isbn 9020281232
ankh-hermes
prijsindicatie € 4,99

Oog in oog met het leven

Van strijd naar vrijheid

De auteurs leerden elkaar kennen toen ze samen studeerden aan de universiteit van Bangor, in Noord-Wales. Hun kennismaking groeide uit tot vriendschap en uit die vriendschap ontstond de Life Foundation.

In 'Oog in oog met het leven' beschrijven ze de geschiedenis van hun persoonlijke ontwikkeling, hun vriendschap en van de Life Foundation.

In elk hoofdstuk staan een of meer thema's centraal, die aan de hand van allegorieŽn, citaten uit klassieke teksten en concrete oefeningen verder uitgewerkt worden.

Onderwerpen die aan bod komen: 'Van strijd naar vrijheid'; 'CreŽer succesvolle relaties'; 'Los conflicten op, verkrijg helderheid'; 'Via verandering naar overwinning'; 'Los vrees en eenzaamheid op' en 'Ontdek je uniciteit'.

De Life Foundation heeft in Engeland zeer velen geÔnspireerd met de genezende kracht van de Liefde. Ze werken niet vanuit een bepaalde traditie of levensovertuiging, maar vanuit een diepe levenservaring. Je zou kunnen zeggen dat Liefde hun credo is. Zodra we deze kracht in ons leven toelaten, hervinden we de weg naar vrijheid.


Mansukh Patel die al jaren vredeswandeltochten door Europa maakt, schreef eerder in samenwerking met Rita Goswami 'Dansend tussen vreugde en verdriet'. De video-cassette 'Liefde voor waarheid' met een portret over leven en werken van Mansukh Patel is ook verkrijgbaar.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018