amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Het ge´llustreerde Tibetaanse Dodenboek

Al jaren wordt in allerlei geledingen van de maatschappij maar zeker in kringen van stervensbegeleiding, de hospice-beweging, medici enz. gesproken over Het Tibetaanse Dodenboek.

Waarom spreekt dit oeroude levensboek ons westerse mensen zo aan en heeft de eerste Nederlandstalige Ankh-Hermesuitgave van 1971 al een elfde (inmiddels volledig herziene) druk gehaald? Waarom is de Dalai Lama als wereldlijk en spiritueel leider zo gevierd en verschijnen er tientallen boeken over hem? Vele vragen, waarop verschillende antwoorden mogelijk zijn.

De kern van het Tibetaans boeddhisme ligt in begrippen als geweldloosheid en mededogen, begrippen die de westerse mens steeds meer blijken aan te spreken.

In deze schitterende ge´llustreerde uitgave wordt de klassieke tekst van het Bardo Th÷dol opnieuw getoonzet. De harmonieuze vertaling brengt proza en poŰzie naast elkaar, waardoor de leringen uitstekend uitkomen.

Het boek kan worden benut voor meditatieve doeleinden, bij stervensbegeleiding en kan dienen om kennis te maken met een uiterst oorspronkelijke levensfilosofie.
Stephen Hodge
dodenboek
gebonden
144 blz
isbn 9020219545
9789020282061
Ankh-Hermes
prijsindicatie € 22,45
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018