amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Einde van de Maya-kalender 2012 - Jenkins

Het einde van de Maya-kalender 2012

Decodering van de Maya-kosmogenesis

Het einde van de Mayakalender 2012 onthult een van de grootste mysteries waar de oude Mayacultuur de onderzoekers steeds voor heeft gesteld: waarom rekenden de Maya's met perioden van duizenden en zelfs tienduizenden jaren? Waarom waren zij zo geobsedeerd door tijd en kalenders? En waarom eindigt een van hun kalenders in het jaar 2012? Is dit slechts toeval, of ligt er een boodschap in deze datum verborgen?

In dit boek, een briljante synthese van wetenschappelijk onderzoek en sjamaans inzicht, onthult John Major Jenkins dat de Mayasjamanen op de hoogte waren van astronomische cycli en er de diepere betekenis van kenden. Op basis van nauwgezet speurwerk ontraadselt Jenkins de sjamaanse Mayakosmologie en toont hij aan dat de samenstand van de zon met het centrum van de Melkweg in 2012 volgens de Maya's zowelhet einde als het begin van een grote cyclus van 26000 jaar markeert.

Duizenden jaren geleden waren zij al op de hoogte van de ecacte datum van deze gebeurtenis, die volgens hen een volkomen nieuw tijdperk zou inluiden. De oude Maya's codeerden deze kennis in hun mythen, hun rituelen, hun architectuur en hun kalenders. Dit boek is gewijd aan de decodering van deze symboliek en het toont aan dat de Maya's over een meesterlijk inzicht in de cyclische tijdspatronen van de evolutie van de Aarde en haar bewoners beschikten.

Het einde van de Mayakalender 2012 verandert voorgoed ons beeld van de oude Mayabeschaving en biedt ons het facinerende besef dat wij in een tijd leven die vervulling van een oeroude belofte in zich draagt. Dit boek bevat de boodschap dat volgens de Maya's de wereld zich in 2012 zal vernieuwen en dat de mensheid de kans krijgt een sprong voorwaarts in haar evolutie te maken.
J. Major Jenkins
esoterie
paperback, 493 blz
isbn 9020282247
9789020282245
prijsindicatie € 31,55
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018