amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Dode-Zeerollen - Hodge

Stephen Hodge
spiritualiteit
paperback, 236 blz
isbn 9020282735
9789020282733
Anh-Hermes
prijsindicatie € 19,90

De Dode-Zeerollen

Oorsprong en essentie

Dit is de eerste volledige, eenduidige en samenhangende analyse van de oorsprong, betekenis en reikwijdte van de meest fascinerende en controversiŽle archeologische vondst van de twintigste eeuw.

Het boek onderzoekt waarom de in 1947 aan het licht gebrachte rollen zijn geschreven en wanneer. Zijn ze geschreven in de tijd van Jezus of zijn het kopieŽn van veel oudere teksten?

Stephen Hodge gaat na wat de verbanden zijn van deze teksten met het orthodoxe jodendom en de oorsprong van het christendom, en analyseert de controversen die er bestaan over het al of niet toegankelijk maken en de publicatie van de complete tekst.

Verder onderzoekt Hodge wat het apocalyptische gehalte is van de Dode-Zeerollen. Zo komen, onder andere met behulp van kaarten, tekeningen en foto's en op basis van vele interviews met deskundigen en betrokkenen, talloze onvermoede aspecten van deze fascinerende artefacten tot leven.

Stephen Hodge is onderzoeker en auteur, gespecialiseerd in oude oosterse religies en theologie. Hij promoveerde aan de School of Oriental and African Studies, deed onderzoek in Japan en geeft les aan de University of London.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018