amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Mystieke roos - Kroon

De mystieke roos

Relaties en seksualiteit als een weg naar God

Seksualiteit en relaties werden altijd beschouwd als obstakels op de weg naar God. Het verlangen naar romantiek en het streven naar verlichting leken wegen te zijn die in twee verschillende richtingen gaan. Toch komt er uit het verre verleden een traditie naar voren die de twee met elkaar verbindt.

In het Oosten is dit bekend als het »linkerpad naar God«, in het Westen is er een weg, die heimelijk doorgegeven werd door troubadours en mystici, waarin de devotie tot de partner beschreven wordt als een van de meest diepzinnige oefeningen om dichter bij God te komen. In de oude traditie staat deze weg bekend als »de mystieke roos«. In een tijd waarin de meeste mensen worstelen met hun relaties, waarin de typische rolverdeling tussen man en vrouw steeds onduidelijker wordt en waarin het verband tussen liefde, lust en spiritualiteit verloren is gegaan, biedt dit boek een nieuw perspectief.

Ton van der Kroon toont ons in een zeer persoonlijke en plezierige schrijfstijl hoe de gevoelens voor onze geliefde ons in contact kunnen brengen met kosmische liefde, en andersom: onze liefde voor God kan ons naar meer vreugde en vervulling leiden in onze intieme relaties. De weg van de mystieke roos laat ons letterlijk zien, in geest en ziel, hoe je liefde tot een succes kunt maken.
Ton van der Kroon
paperback, 126 blz
isbn 9020283065
9789020283068
prijsindicatie € 4,99
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018