amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas

Leven met de psalmen

Wat psalmen voor mensen van nu kunnen betekenen

Een boek dat een van de grootste literaire en bijbelse schatten openbreekt, leesbaar maakt, zelfs in de meest duistere passages.

Monnik Benoit Standaert gaat op zoek naar wat de psalmen voor mensen van vandaag kunnen betekenen en hoe ze het gebedsleven kunnen inspireren.

Hij staat stil bij 50 psalmen en heeft oog voor hun betekenis in het liturgische jaar - advent, kerst - cyclus, de veertigdagentijd, Pasen of Pinksteren - voor de Joodse traditie, de Kerkvaders, het moderne exegetische commentaar en de poetische kwaliteiten van de psalmen.


Benoit Standaert is benedictijn van de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken-Brugge. Hij studeerde in Rome, Jeruzalem en Nijmegen, waar hij in 1978 promoveerde op het Marcusevangelie. In binnen- en buitenland is hij betrokken bij vormings- en opleidingswerk.

Zijn boek »De Jezusruimte« werd een spraakmakend boek en een bestseller die ondertussen vertaald werd in het Italiaans en het Frans. Ook zijn vorig jaar verschenen 'Wijsheid uit de woestijn' en 'De schat van God' kregen lovende recensies. Zijn nieuwe boek 'Leven met de psalmen' is ontstaan uit de psalmcommentaren die hij voor het tijdschrift 'Zacheus' schreef.
Benoit Standaert
bijbelwetenschap
paperback, 192 blz
isbn 9020966464
9789020966466
prijsindicatie € 24,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018