amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Bronnen van het geloof

De bronnen van het geloof

Het fraai geïllustreerde boek De bronnen van het geloof geeft een algemeen en eigentijds overzicht van de bijbelse bronnen met uitgebreide en aantrekkelijke beschijvingen van de belangrijkste verhalen uit de bijbel en van de verschillende plaatsen, personages en gebeurtenissen.

Alle belangrijke thema's, van de Hof van Eden en de lijdende Job tot het laatste Avondmaal en het boek Openbaringen zijn erin opgenomen.

Bovendien behandelt het gedetailleerd het leven van Jezus en de geschiedenis van de vroeg-christelijke kerk.

Zoals eerder verschenen boeken van Porter springt ook deze uitgave er uit door de kleurrijke afbeeldingen en kaarten. Als autoriteit op dit gebied schrijft de auteur vooral over de betekenis en context van de bijbelse verhalen.

Een uitgebreide inleiding geeft een overzicht van de laatste stand van wetenschap over het ontstaan van de bijbel, samengesteld en overgedragen van generatie op generatie, alsmede van de invloed van de bijbel door de geschiedenis heen.

Het boek bevat van elk bijbelboek een korte samenvatting, een index van bijbelse termen en een behulpzame bibliografie en index.

J.R. Porter
naslagwerk
gebonden
432 blz
isbn 9059950011
lannoo / kok
prijsindicatie € 62,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018