amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Woorden van mijn volmaakte leraar

Woorden van mijn volmaakte leraar

Onmisbaar basiswerk voor het Tibetaans boeddhisme

Patrul Rinpoche, één van de grote meditatiemeesters uit de Nyingma-traditie, behoorde tot de grondleggers van de Rimé-beweging, een oecumenische stroming binnen het Tibetaanse boeddhisme.

Hij staat in alle Tibetaanse boeddhistische tradities in hoog aanzien en zijn »Woorden van mijn volmaakte leermeester« wordt inmiddels beschouwd als een klassiek werk binnen het gehele vajrayana en als een van de meest geliefde inleidingen in de theorie en praktijk van het Tibetaans boeddhisme.

Al meer dan een eeuw wordt dit boek gebruikt als leidraad voor de spirituele beoefeningen die toegepast worden in de vier voornaamste scholen van het Tibetaans boeddhisme. Het is het klassieke commentaar op de voorbereidende beoefeningen van de Longchen Nyingthig - een traditionele cyclus van onderricht en een van de grote spirituele schatten van de Nyingmaschool.

Patrul Rinpoche maakt zijn onderwerp toegankelijk middels een groot aantal verhalen, citaten en verwijzingen naar het alledaagse leven. Zijn gevoel voor poëzie en ironie en zijn warme informele stijl geven de tekst de sfeer en levendigheid van mondeling onderricht.
Patrul Rinpoche
boeddhisme
gebonden
619 blz
isbn 9056700529
9789056700522
Asoka
prijsindicatie € 49,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018