amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Diamanten van wijsheid

Diamanten van wijsheid

Tulku Pema Wangyal is een bijzondere leraar uit de Vajrayana-overlevering van het Tibetaans boeddhisme, die zich baseert op het onderricht dat hij van zijn eigen leraren, waaronder Kyabje Dudjom Rinpoche en Kyabje Dilgo Khyentse Rinpoche, ontving.

In Diamanten van wijsheid raakt hij de lezer recht in het hart. Tulku Pema Wangyal verstaat de kunst ons met zachte hand mee te voeren naar een heel andere benadering van het bestaan, waar geluk voor al wat leeft verscholen ligt te wachten op ontginning.

Hij neemt de lezer mee naar de diverse haltes langs deze weg naar bevrijding. Geleidelijk ontdekken we zo het kleinood van onbaatzuchtige liefde en ontluikende wijsheid dat ons hart voorgoed opent voor onszelf en alle levende wezens.

Deze wijsheid is de expressie van de fundamentele aard van verlichting die ieder van ons bezit. Terwijl zij totaal onveranderlijk blijft zoals de diamant, de kostbare en onverwoestbare edelsteen, doorsnijdt zij de mentale sluiers en verstorende emoties die de ware vrijheid verhullen.
T. Pema Wangyal
oosterse filosofie
paperback
160 blz
isbn 9056700804
9789056700805
Asoka
prijsindicatie € 16,45
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018