amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Zeven stadia van zuivering

Matthew Flickstein
boeddhisme
paperback
205 blz
isbn 9056700855
9789056700850
Asoka
prijsindicatie € 15,50

De zeven stadia van zuivering

Een praktische kennismaking met de Visuddhimagga

Het theravada-boeddhisme heeft een rijke traditie op het gebied van meditatie en een op dit vlak zeer gedetailleerde kennisoverdracht. Een groot gedeelte van die kennis is circa 400 jaar n.C. verzameld en op schrift gesteld door Buddhaghosa.

Deze Singalese monnik heeft hiermee een zeer uitgebreid commentaar op de leringen van de Boeddha nagelaten, dat heden ten dage nog steeds een grote autoriteit geniet bij mediterenden uit alle mystieke tradities.

De titel van dit naslagwerk, de Visuddhimagga of 'Het Pad van Zuivering', verwijst naar de helende effecten van de beoefening van boeddhistische meditatie.

Metthew Flickstein, met zijn jarenlange ervaring op het gebeid van meditatie, presenteert met dit boek een zeer waardevolle kennismaking met de Visuddhimagga. Flickstein verstaat namelijk de kunst om de aloude scholastiek adviezen en beschrijvingen uit dit naslagwerk te vertalen naar onze huidige westerse samenleving en naar het leven van alledag.

Het resultaat is een zeer zorgvuldige, authentieke gids op het pad van inzichtmeditatie, geschreven op een manier die voor iedereen toegankelijk is.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018