amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Moed en deugd

Moed en deugd

Ridderorden in Nederland

De uitgave Moed en Deugd geeft voor het eerst een compleet overzicht van de ridderorden in Nederland, van het ontstaan van de eerste ridderorden in onze landstreken tot op de dag van vandaag. Een schitterend, monumentaal uitgevoerd en onmisbaar standaardwerk voor dragers van ridderorden en iedereen die hierin geïnteresseerd is.

In dit monumentale standaardwerk leest u alles over de historie, de versierselen, de toekenningsprocedures, de plechtigheden en de reglementen van al onze ridderorden. Maar ook de maatschappelijke betekenis en de rol van koningshuis en politiek worden uitvoerig behandeld. Vele prominente namen passeren daarbij de revue.

Van de Orde van het Gulden Vlies en geestelijke ridderorden zoals de Orde van de Tempeliers, tot de Militaire Willems-orde van 1815, de Orde van de Nederlandse Leeuw en de Orde van Oranje-Nassau in 1892. Maar ook de vernieuwing van het ordestelsel sinds 1996 komt uitgebreid aan bod.

Beide exclusief uitgevoerde banden bevatten honderden vaak kleurrijke afbeeldingen, waarvan vele nog niet eerder gepubliceerd werden.

De auteur J.A. van Zelm van Eldik is vele jaren werkzaam geweest als secretaris van de Kanselarij der Nederlandse Orden en kent de wereld van de Nederlandse ridderorden dan ook als geen ander.
J.A. van Zelm van Eldik
gebonden
2 banden, 1.008 blz
geïllustreerd
isbn 9057302136
9789057302138
prijsindicatie € 149,00
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018