amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Ware Graal en zijn valse hoeders

De Ware Graal en zijn valse hoeders

Da Vinci één van hen maar de code niet de zijne

Eeuwenlang speuren mensen al naar de Heilige Graal. Rond deze Graal duiken voortdurend en de laatste tijd dankzij de hype rond The Da Vinci-code wederom, de raadselen rond het schilderwerk van Nicolas Poussin, het raadsel van Rennes-le-Chateau en Le Serpent Rouge op.

Iedereen weet dat deze raadselen iets met het Graal geheim te maken hebben, maar niemand kon er de hand op leggen. Voormalig stuurman op de grote vaart, Jan Smulders, decodeert in zijn boek De Ware Graal en zijn valse hoeders voor het eerst de werkelijkheid die achter deze mystiek schuil gaat. De kennis die zichtbaar wordt is een ingenieus lijnenspel welke een niet eerder beschreven relatie blootlegt tussen pentagram en cirkel.

De oeroude wijsheid is tot op heden door ingewijden verborgen gehouden voor het publiek. De waarde er van is nauwelijks te overzien. Wetenschappers zullen zich moeten buigen op de kelk, de Graal, die in het lijnenspel zichtbaar wordt en wat deze zal doen binnen de biologie, de natuurkunde, de astronomie de geneeskunde en de kosmologie. De valse hoeders worden blootgelegd in dit even dappere als fascinerende boek.
Jan Smulders
geschiedenis
paperback, 334 blz
isbn 9059113012
9789059113015
prijsindicatie € 17,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018