amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Het graal complot

Wat zou er gebeuren als het DNA van Christus in verkeerde handen zou vallen ?

Tijdens archeologische opgravingen in de woestijn van Irak is de jonge reporter Cotten Stone toevallig getuige van een vreselijk drama. Tot haar verbijstering ziet zij in een eeuwenoude crypte de gerenommeerde archeoloog dr. Gabriel Archer in gevecht met een Arabische man om een houten kistje. Beiden sterven in dat gevecht maar Gabriel Archer weet nog net voordat hij bezwijkt het houten kistje aan Cotten te geven.

Cotten smokkelt het kistje mee naar Amerika, waar ze in contact treedt met priester-archeoloog John Tyler, van wie ze hoort dat dr. Archer op het spoor was van de Heilige Graal, de schaal waaruit Christus dronk tijdens het Laatste Avondmaal en waarin zijn bloed na de kruisiging werd opgevangen.

Vanaf dat moment is Cotten Stone haar leven niet meer zeker. Haar vrienden komen een voor een om het leven en haar bankrekeningen worden geblokkeerd. Samen met Tyler moet zij er voortdurend voor zorgen haar achtervolgers een stap voor te blijven. En tegelijkertijd zoekt Tyler naar antwoorden in de bijbel, waar hij in de Openbaringen van Johannes verbijsterende bewijzen vindt die duidelijk maken waarom Cotten steeds de mysterieuze boodschap krijgt dat zij »de enige is« ...
Lynn Sholes
Joe Moore
roman
paperback, 300 blz
isbn 9061121752
prijsindicatie € 9,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018