amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Encyclopedie van traditionele symbolen

Ge´llustreerde encyclopedie van traditionele symbolen

De mensheid heeft symbolen altijd gebruikt om er mee uit te drukken -en er mee te communiceren- die dingen die voor haar het meeste betekenden en waardevol waren. Van de nationale vlag, die meer kan uitdrukken dan vaderlandsliefde alleen, tot een geluksarmband: symboliek neemt verschillende vormen aan. Waar gaat het bijvoorbeeld om als een hoefijzer -mits in de goede stand- "geluk brengt"? Waarom trouwens een hoefijzer...?

Aan de hand van ca. 1500 trefwoorden en 210 illustraties heeft J.C. Cooper de geschiedenis en evolutie van symbolen van pre-historie tot de dag van heden gedocumenteerd. Vlot, informatief en soms ironisch bespreekt zij de enorme variŰteit in symbolen. Wereldwijd: van Noordpool tot Zuidpool; van Europa tot OceaniŰ. Uit de leringen van Tao, Boeddhisme, Islam, Christendom, Jodendom en Tantra, van de oude vereringen van de grote goden in Columbia tot die van Europa t/m AziŰ, de Voodoo culturen in BraziliŰ en West Afrika en de tradities van de indianen in Noord & Zuid Amerika.


Cooper heeft veel gepubliceerd over onderwerpen als filosofie, vergelijkende godsdiensten, Chinese alchemie, Taoisme. Deze encyclopedie is in Engeland al vele jaren haar best verkochte boek!
J.C. Cooper
symbolen
paperback
250 blz
9062719023
synthese
prijsindicatie € 24,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018