amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Geheimen van de Chinese Astrologie

De Geheimen van de Chinese Astrologie

Een tweeduizend jaar oude methode om snel antwoorden te verkrijgen op persoonlijke vragen

»De Geheimen van de Chinese Astrologie« bespreekt allereerst de twee grondbeginselen ervan, de »Cyclus van de Twaalf Dierjaren« [samen vaak de »Chinese Dierenriem« genoemd] en de zogeheten »Maanmaand«, waaraan de traditionele Chinese maan-zon-kalender is toegevoegd. Vervolgens staan de voornaamste associaties bij ieder Dierjaar en de betekenis daarvan voor onze persoonlijkheid.

De analyse van het karakter en de levensstijl van de betrokkene, waaronder o.a. gezin, gezondheid, geld, carrière, liefde en vriendschap, worden in westerse begrippen uitgelegd.

De zo verkregen karakterbeschrijving wordt nog extra verfijnd door de toevoeging van de wijsheid van het I Tjing-orakel, dat ter aanvulling van de hoofdtekst dient en met zijn eeuwenoude kennis het astrologisch verkregen beeld tot in de kleinste details completeert.

Door deze combinatie van astrologie en de I Tjing-hexagrammen is Kwan Lau, architect en boeddhistisch priester, er in geslaagd een tekst te schrijven waarin diepgang en praktisch inzicht om de eerste plaats strijden.
Kwan Lau
astrologie
paperback, 212 blz
isbn 9063783124
9789063783129
prijsindicatie € 13,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018