amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Astrologisch ABC - Hajo Banzhaf

Het astrologisch ABC

Het Astrologisch ABC is een geslaagde poging alle belangrijke astrologische begrippen kort en krachtig te omschrijven en te combineren zonder dat hun diepere achtergrond daardoor verloren gaat.

Biblion recensie - redactie

De titel maakt waar wat hij belooft: een compacte behandeling van zowel de positieve als de negatieve kanten van alle mogelijke constellaties van een horoscoop, zonder daarbij in herhalingen of in lege woorden te vervallen. Wat over de dierenriem, tekens, planeten, ascendant, maansknopen, onderlinge aspecten en de daarbij behorende correspondenties gezegd wordt, snijdt niet alleen hout, maar biedt tevens, ook voor de leek, de mogelijkheid een horoscoop te maken en te duiden.

Prettig van dit »ABC« is, dat het uitgebreid ingaat op onze expressie- en ontplooiingsmogelijkheden en het niveau dat we daarin kunnen bereiken. De opbouw van het boek is logisch en helder - ook typografisch -, de schrijftrant eenvoudig, van vakmanschap getuigend, de uitleggingen kort, begrijpelijk en praktisch bruikbaar. Met »Planeten in teken, huis en aspect« van Robert Hand (*) zonder meer de meest geslaagde astrologische leidraad van de laatste vijftig jaar.

Nuttige verklarende woordenlijst, enkele noten, literatuuropgave; prettige letter, levendige omslag.
Hajo Banzhaf &
Anna Haebler

astrologie
paperback, 304 blz
isbn 906378323X
9789063783235
prijsindicatie € 19,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018