amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Chakra Werk - Klausbernd Vollmar

Chakra Werk

Het gebruik van de energiecentra ter versterking van lichaam en geest

Chakra Werk is het logische vervolg op Werken met de zeven chakra's van dezelfde auteur. Waar dit laatste boek vooral in een inleiding in het activeren van de energiecentra in het lichaam is, is Chakra Werk vooral gericht op het ervaren van de energieën in het lichaam. Het boek geeft niet alleen een karakterisering van het chakra-principe en een algemene inleiding in chakra-beleving, maar beschrijft ook de combinaties met andere psychologische en spirituele disciplines, zoals de parallel met moderne psychologie, de symboliek en het gemeenschappelijk aspect van de chakra's.

Klausbernd Vollmar heeft hiermee een overzicht gegeven van alle aspecten van het moderne chakra-werk. De in dit boek behandelde oefeningen voor het lichaam, de adem en het bewustzijn kunnen een preventieve werking hebben, kalmeren en zelfs genezen. De oefeningen zijn eenvoudig en effectief; ze zijn zonder al te veel inspanning ook zonder begeleiding van een gevorderde in chakra-werk toe te passen. Aan de hand van een index van veel voorkomende klachten en kwalen kan worden nagegaan welke chakra-oefening[en] uitgevoerd moet[en] worden om de klachten of kwalen te verlichten of zelfs te voorkomen dat we ziek worden.

Chakra-werk biedt veel richtlijnen om tot de kern van chakra-werk te komen: het leren omgaan met onze innerlijke energie, om zo te ervaren en in te zien hoe we in het dagelijks leven reageren en hoe we deze innerlijke energie kunnen gebruiken om ons algemeen welbevinden te verhogen.

Door de logische opzet en de sprekende afbeeldingen kan Chakra Werk zowel door leken als door cursusleiders worden gebruikt. Door het uitgebreide glossarium is het onontbeerlijk als naslagwerk voor therapeuten.
Klausbernd Vollmar
chakra's
paperback
176 blz
isbn 9063783884
prijsindicatie € 17,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018