amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Tarot - Het Grote Levensavontuur

Tarot - Het Grote Levensavontuur

Mythologische sleutel tot de 22 kaarten van de Grote Arcana

De Tarot is een orakel dat - in tegenstelling tot bijvoorbeeld astrologie of I Ching, welke kunnen bogen op een duizenden jaren oude traditie - pas betrekkelijk recent wordt geraadpleegd om inzicht te krijgen in onze levensloop. Er is dan ook nog maar weinig bekend over de diepere archetypische achtergronden die de tarotkaarten in zich herbergen. Het verhaal van de »onbevangene« die er op uit trekt zijn Grote Levenstaak te volbrengen, is te vergelijken met de levensloop van ieder mens. Dit avontuur is al vele malen beschreven, maar wordt vooral door de 22 kaarten van de Grote Arcana van de tarot op unieke wijze aanschouwelijk gemaakt.

Hajo Banzhaf laat zien hoe de Grote Arcana het door C.G. Jung beschreven »individuatieproces« - de ontwikkeling van het uiteindelijke wasdom van de persoonlijkheid - op illustratieve wijze verduidelijken. De Grote Arcana vertellen een verhaal, dat alle elementen van dit avontuur met elkaar verbindt; zij staan voor de tijdloze mijlpalen op onze »weg van de inwijding«.

Dankzij de treffende en verhelderend beschreven symboliek van de achtergrond van de tarot, wordt deze lang niet altijd makkelijke weg op fascinerende wijze toegankelijk. De 22 kaarten zijn hierdoor archetypische wegwijzers bij de grote speurtocht naar onze levensopdracht en naar de betekenis en het doel ervan. Deze benadering van de tarot en de sleutelbegrippen die per hoofdstuk gegeven worden, bieden zowel een spannende, als gemakkelijk te onthouden inzicht in de wijsheid van de tarot waardoor de kaarten van de Grote Arcana een grote steun en een beter begrip bieden bij voltooiing van onze zoektocht.
Hajo Banzhaf
tarot
paperback
176 blz
isbn 9063783949
Schors
prijsindicatie € 22,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018