amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
9063783973

Ayurvedisch koken voor de Westerse keuken

Alledaagse recepten uit de Westerse keuken bereid volgens de Ayurvedische principe

Ayurvedisch koken voor de Westerse keuken geeft talloze smakelijke en gezonde recepten gebaseerd op Ayurvedische principes en gaat voort op de weg die in Het Ayurvedisch Kookboek (van dezelfde auteur) is uitgestippeld. Net als in haar voorgaande boek, dat reeds bij velen een vaste plaats heeft verworven op de keukenplank, maakt Amadea Morningstar ook in dit kookboek gebruik van (verse) ingrediŽnten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn en legt ze uit hoe een ayurvedische maaltijd het best bereid kan worden.

Ayurvedisch koken is het bewust creŽren van een evenwicht tussen de 'oerkracht' van het leven, onze geest en de maaltijden die wij gebruiken. Wanneer deze balans verstoord is - en wij last hebben van vervelende klachten of een slechte conditie - kunnen we die herstellen door het gebruiken van op onze persoonlijke constitutie afgestemde maaltijden.

Op de juiste wijze toegepast en zonder dogmatisch te zijn, biedt het koken volgens de Ayurvedische principes de mogelijkheid tot het verkrijgen of behouden van een goede lichamelijke en geestelijke conditie en biedt het tevens bescherming tegen allerlei alledaagse kwalen; het zorgt tegelijkertijd voor een perfecte balans tussen lichaam en geest.

Door de overzichtelijke opzet, de korte en bondige en voor iedereen begrijpelijke omschrijvingen van diverse Ayurvedische begrippen en door de subtiele combinatie van Ayurvedische principes met verse ingrediŽnten, krijgt 'gewoon' gezond eten in Ayurvedisch koken voor de Westerse keuken een geheel andere dimensie.
Amadea Morningstar
ayurveda
paperback
416 blz
isbn 9063783973
Schors
prijsindicatie € 18,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018