amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Sleutels van Salomo - Salomon

De sleutels van Salomo

Bezweringsformules uit de 13de eeuw (n.C.), bestemd om negatieve krachten te neutraliseren en positieve situaties te scheppen.

Over het samenstellen van het magisch instrumentarium: gewijd water, kleding, reukstoffen, het pentakel e.d.

Uit de 13e eeuw daterend, maar aan de moderne tijd aangepast handboek over het maken van pentakels, gemakshalve gelijk te stellen met talismans, zoals wij die bijv. in auto's zien hangen. Doel van het pentakel is om een bepaald kwaad af te weren of een gekoesterd verlangen te verwezenlijken.

Het werken met pentakels, symbolische afbeeldingen in de vorm van figuren en letters, is door C.G. Jung beschreven als een in grafische formule samengevatte prive-kosmos. Het is zo oud als de wereld en wordt zowel in Europa als in Latijns-Amerika nog steeds beoefend, al blijft deze beoefening sinds de opkomst van de vele andere methoden van psychische zelfverdediging bij ons voornamelijk beperkt tot kerkelijke en occulte genootschappen, vooral als deze hun wortels hebben in bijv. Indonesie of Suriname.

Voor wie in deze materie niet gelooft, is dit boek onbegrijpelijk, voor wie ervaren heeft dat van pentakels en talismans wel degelijk een reele invloed in het dagelijks leven uitgaat, is deze tekst zeer nuttig. Relevante omslag en afbeeldingen, duidelijke letter. Met verklarende introductie.
NBD|Biblion recensie - redactie
Rabbi Salomon
magie
paperback, 192 blz
9063785240
prijsindicatie € 15,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018