amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Wierook, Werken met de kracht van geur

Wierook

Werken met de kracht van geur

Alles over het branden van wierook, geuren, wierookrecepten- en rituelen

Voor zover we kunnen achterhalen, heeft de mens bij het uitvoeren van magische en rituele handelingen altijd gebruik gemaakt van wierook. Tegenwoordig is het branden van wierook in het dagelijks leven volledig geaccepteerd. Dit is niet verwonderlijk, want alleen al de geur van wierook kan een prettige sfeer scheppen en weldadig aandoen. Voor velen echter, is het branden van wierook slechts een religieus gebruik [in de christelijke kerk] of een uitheems gebruik, zoals in het Chinese restaurant. Toch is het gebruik van wierook al sinds de »hippie-tijd« van de jaren zestig [van de vorige eeuw] een bekend verschijnsel geworden.

Maar wie zich wil verdiepen in de achtergronden van het gebruik van wierook, heeft niet veel diepgaande literatuur tot zijn beschikking. Dit heeft de auteurs Petra Sonnenberg en Magdalena Caland er toe aangezet om in Wierook - Werken met de kracht van geur alle aspecten die te maken hebben met het gebuik van wierook uitvoerig te beschrijven. De auteurs behandelen de historische relatie tussen mens en wierook, de verbanden tussen wierook en astrologie, de samenstelling van wierook en het zelf maken van wierook aan de hand van recepten.

In het kleurkatern achterin het boek worden diverse voorbeelden gegeven hoe wierook in de huiselijke omgeving gebrand kan worden.

Wierook - Werken met de kracht van geur is niet alleen een overzichtelijk boek over geur- en reukstoffen, maar tevens een practische handleiding voor iedereen die iets meer wil weten over wierook dan alleen maar »wierook branden«.
Petra Sonnenberg
Magdalena Caland

mystiek
paperback, 156 blz
isbn 9063785364
9789063785369
prijsindicatie € 13,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018