amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Elementen der Kabbala - Eliphas Levi

Elementen der Kabbala

Eliphas Levi [1810-1873] is de grote vernieuwer van het esoterisch denken in de negentiende eeuw geweest. Zonder zijn talloze boeken en grote bekendheid zouden figuren als de theosofe H.P. Blavatsky en de magir Stanislas de Guaita en begrippen als kabbala, magie, numerologie, spiritualisme, tarot en theosofie nooit zo'n verstrekkende invloed in de wereld hebben kunnen uitoefenen.

Tot op heden geven de werken van Eliphas Levi, die in vele talen werden gepubliceerd, aan honderdduizenden de ervaring en kennis door van eeuwenoud en magisch denken.

Hoewel Eliphas Levi zich al in verschillende studies, zoals bijvoorbeeld in LEER EN RITUEEL DER HOGERE MAGIE, met de kabbala had beziggehouden, gaf hij zijn eerste uitgebreide uitleg over kabbala in tien lessen aan n van zijn volgelingen. Deze tien lessen zijn later verschenen in boekvorm.

ELEMENTEN DER KABBALA bestaat uit drie delen: deel I bevat authentieke kabbalistische teksten met een uitleg over de oorsprong van de kabbala en over de overeenkomsten tussen vrijmetselarij en de kabbala, een gelijkenis die in deel III verder wordt uitgewerkt.

Deel II behandelt de verbanden tussen de Joodse Geheime Leer, numerologie en de tarot. Aan het eind van deel III zijn de originele tien lessen opgenomen, waarin sterk de nadruk wordt gelegd op de verwantschap tussen wetenschap en geloof.
Eliphas Levi
kabbala
paperback, 168 blz
9063785496
prijsindicatie € 13,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018