amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
9063785828

Heksen en Heidenen

Een lexicon over de geschiedenis, rituelen, symbolen en tradities van heksen, magiërs, sjamanen en tovenaars

In vroeger tijden werd iedereen die zich met hekserij en magie bezighield - op gruwelijke wijze - met de dood bestraft. Toch bleven er heksen en magiërs bestaan en werden zij heimelijk en niet zonder risico voor de betrokkenen, geraadpleegd bij ziekte en problemen over liefde, vruchtbaarheid en succes. De [praktische] huismiddeltjes van deze heksen en magiërs hadden in die tijd vaak een beter resultaat dan de [lap-]middelen van de reguliere geneeskunde en de Kerk.

Gelukkig is men tegenwoordig toleranter geworden; »Heks-zijn« is nu heel gewoon en het »kruidenvrouwtje« is nu een »alternatieve therapeut«. In de Verenigde Staten wordt Wicca, een specifieke heksen-stroming, zelfs als officiële religie erkend. Veel van de oorspronkelijke heksenkennis en -tradities worden nog steeds met succes toegepast en op tal van plaatsen over de hele wereld komen we nog veel van deze »heksensymboliek« en »heksenwijsheid« tegen.

Heksen en Heidenen is een geslaagde poging deze belangrijkste symbolen en hun achtergronden samen te voegen tot een geheel. Het boek geeft een introductie over hekserij in het algemeen en bevat een overzichtelijk en schitterend geïllustreerd lexicon waarin alle relevante rituelen, symbolen, tradities, personen, enz. uitgebreid besproken worden. Enkele veelvoorkomende rituelen worden toegelicht met een voorbeeld.

Heksen en Heidenen biedt een actueel overzicht van alle heidense disciplines, gebruiken en symbolen en is een naslagwerk dat in geen enkele magische bibliotheek mag ontbreken.
Rufus C. Camphausen
mystiek
gebonden
208 blz
isbn 9063785828
prijsindicatie € 22,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018