amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
aromatherapie

Werken met Aromatherapie

Over de werking van etherische oliŽn en de invloed van geuren op lichaam en geest

Werken met Aromatherapie biedt een schat aan informatie voor iedereen die geÔnteresseerd is in het gebruik van etherische oliŽn en de invloed van geuren op onze fysieke en psychische gesteldheid. In dit uitgebreide en praktische handboek komen talloze aspecten aan bod: zo wordt niet alleen veel aandacht besteed aan het gebruik van oliŽn bij massage, inhalatie en algemene lichaamsverzorging, maar wordt ook het gebruik van oliŽn bij schoonheidsverzorging, zoals het samenstellen van parfums, behandeld.

De invloed van geur wordt uitvoerig besproken. Geuren beÔnvloeden de psyche en kunnen een ontspannende of juist stimulerende werking hebben. Om het bepalen van de juiste geur te vereenvoudigen worden diverse geurtypen en corresponderende sleutelwoorden beschreven. Erna Droesbeke geeft per geur een Ľgeurmeditatieę, waardoor de eenmaal gekozen geur nog intenser beleefd kan worden.

In Werken met Aromatherapie beschrijft de auteur tevens de genezende eigenschappen van geuren en de wijze waarop de helende krachten van etherische oliŽn gebruikt kunnen worden om gezondheidsproblemen te voorkomen of te verlichten.

Werken met Aromatherapie is niet alleen een uniek naslagwerk waarin specifiek naar bijvoorbeeld oliesoort, kwaal of aandoening gezocht kan worden, maar bevat tevens vele recepten voor het zelf maken van lotions, parfums, aroma's en helende of ontspannende essences. Werken met Aromatherapie is een onmisbaar handboek dat voor iedereen die zowel fysiek als geestelijk een gezond, aantrekkelijk en evenwichtig mens wil worden.
Erna Droesbeke
aromatherapie
paperback
328 blz
isbn 9064581428
Schors
prijsindicatie € 18,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018