amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
De roep van de Innerlijke Stem

De roep van de Innerlijke Stem

Wanneer de roep van de innerlijke stem gehoord wordt, kan men niet anders dan daaraan gehoor geven. Er ontstaat dan een bewust zijn en een "innerlijk weten", dat de mens vanuit de denkende staat slechts een onbewuste toeschouwer is van een werkelijkheid die deze staat te boven gaat.

De huidige mensheid heeft het dierlijke stadium nog niet werkelijk overwonnen, heeft slechts een "cultiverings-proces" doorgemaakt en is daardoor niet getransformeerd. Dit boek is geheel op dit transformatie-proces gericht. Het roept de zoekende mens op om aan de Innerlijke Stem gehoor te geven en daarbij tot vertrouwen en overgave te komen. Daardoor houdt het zoeken op en begint het werkelijke groeien in het onbekende, het ongekende en nog al te vaak het ontkende.

De auteur laat zien hoe het stoffelijke beïnvloed wordt vanuit en door de geestelijke wereld. Zij geeft aan dat het menselijk groeiproces gepaard gaat met een individuatie-proces - zoals door Jung beschreven - maar zij benadrukt tevens dat dit ook weer losgelaten dient te worden, zoals beschreven is in vele mystieke werken.
Coby van Mierlo
esoterie
paperback, 158 blz
9065560661
de Ster
prijsindicatie € 14,60
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018