amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Molokai - Toon van Buren

Molokai

Een overlevingstocht in het land van mystiek en psychiatrie aan de hand van Zen

Bij de Bawong-stam in Afrika had Toon van Buren ontdekt dat er mensen waren die in een perfecte psychische gezondheid verkeerden, maar zich toch moeiteloos in een andere bewustzijnsdimensie konden begeven en weer terug.

Deze ervaringen werken diep door tijdens zijn latere werk als pastor bij de Willem Arntsz Hoeve en Dennendal, waar hij geconfronteerd wordt met de wereld van patiënten die hij ervaart als drenkelingen die uit de tijd lijken te zijn gevallen.

Ondanks het grote respect dat hij voor de hulpverleners koestert, blijft hij vanuit zijn geloof en op basis van zijn eigen ervaringen zoeken naar een werkelijk begaanbare weg tussen tijd en eeuwigheid.

Een keerpunt in zijn zoektocht treedt op wanneer hij de Japanse Zen-meester Hozumi Roshi ontmoet, die hem begeleidt bij het transformatieproces. Mystiek is immers niet een theorie over een andere werkelijkheid, maar een steeds groeiende ervaring van eenheid mét die andere werkelijkheid.

In dit unieke boek doet Toon van Buren op boeiende wijze verslag van zijn overlevingstocht in het land van mystiek en psychiatrie.
Toon van Buren
mystiek
paperback
421 blz
9065562192
Sigma
prijsindicatie € 24,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018