amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Mysterie van je geboortedag - G. Goldschneider

Het mysterie van je geboortedag

Het mysterie van je geboortedag is een gebruiksvriendelijke gids met karakterbeschrijvingen voor elke dag van het jaar. Deze analyses zijn gebaseerd op een door Gary Goldschneider ontwikkeld systeem, »personologie« genaamd, dat stoelt op een combinatie van psychologie, geschiedenis en astrologie.

In het antieke India is een minutieuze studie gemaakt van de betekenis van elke graad van de zodiac ; ook in het westen zijn er paragnosten geweest die hun visioenen daarover hebben opgeschreven. Goldschneider inspireert op basis van oude geschriften, psychologie en eigen astrologische waarneming de nieuwe eeuw nu met een veel uitgebreider personologie [ook nog eens schitterend geillustreerd].

De verschillende cycli en seizoentekens komen aan de orde, evenals de nader bepalende 48 tijdvakken en alle dagen van het jaar vanaf het lentepunt, 21 maart. Behalve de zonnestand kun je die graadbetekenis ook toepassen op de andere planeten in je horoscoop. Smullen voor zelfonderzoekers, maar ook nuttig voor beroeps- en amateurastrologen. Gebonden editie; gedrukt in twee kolommen in een kleine letter.
NBD|Biblion recensie, redactie

De in Philadelphia geboren auteur Gary Goldschneider [22 mei] studeerde medicijnen, psychiatrie, en Engelse taal- en letterkunde. Ook als concertpianist en componist geniet Goldschneider, die sinds 1985 in Nederland woont, bekendheid.

Ontwerper / producent Joost Elffers [21 november] woont en werkt in New York. Vertaalster / bewerkster Berthe Meijer [21 april] is auteur van diverse kookboeken en schreef vijftien jaar lang voor NRC Handelsblad.
G. Goldschneider
astrologie
paperback, 445 blz
isbn 9069639270
9789069639277
prijsindicatie € 29,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018