amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
God & Lot

God & lot

gesprekken over het leven, de liefde en het lot

In dit bijzondere boek geven 29 mannen en vrouwen een antwoord op de vraag wat het betekent als je getroffen wordt door een zwaar persoonlijk verlies, zoals scheiding, ziekte en dood.

Vier jaar geleden kreeg Maria Hockers een herseninfarct en nam haar leven een nieuwe wending. De vraag »Wat is lot en hoe verhoud je je daartoe ?« liet haar niet meer los, en vervolgens »Is het lot God, of is God het lot ?« Ze ging op onderzoek uit.

In haar boek staan gesprekken opgetekend met bekende auteurs als Helena Klitsie, Tamarah Benima, Huub Oosterhuis, en Hans en Hanneke Korteweg, en verhalen van onder meer Els Donkers, Gerard Groen, Monique Goldenbeld en Maria zelf. Wat hen, ondanks alle onderlinge verschillen, verbindt is dat het lot hen naar een andere beleving van de werkelijkheid bracht en dat ze gehoor gaven aan een weten van binnenuit, of zoals filosofe Helena Klitsie, auteur van de bestseller Liefde’s logica, stelt : »God & lot laat op indringende wijze zien dat als het [nood]lot als komend van God wordt gezien, je het zult sublimeren.«

Maria Hockers-Maijer [Krommenie, 1949] werkte jarenlang in het bedrijfsleven met leidinggevende taken en verantwoordelijkheden op organisatorisch en ondersteunend gebied. Daarnaast bekwaamde zij zich in beeldende kunst en psychologie. Ze woont in Huizen.
Maria Hockers
spiritualiteit
paperback, 223 blz
9069636425
9789069636429
prijsindicatie € 12,00
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018