amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
9074815685

De weg van het vertrouwen

Van aanwezigheid van geest tot het feilloos vertrouwen van de strijder

Lama Karta
levensbeschouwing
paperback
110 blz
isbn 9074815685
9789074815680
Kunchab
prijsindicatie € 9,90

Zo eenvoudig kan het zijn !

Deze nieuwe collectie in het Kunchabfonds bevat handige boekjes over eenvoudige onderwerpen waarover men nauwelijks durft te praten omdat ze zo oubollig lijken.

Toch is het zelfs wat provocerend om een onderwelp als vertrouwen in onze tijd weer op te nemen, net nu de mensen alles en iedereen wantrouwen. Welke kracht zou er in tevredenheid kunnen schuilen, als men langs alle kanten de ongelijkheid aanklaagt die globalisering voortbrengt ?

In een wereld waar de tirannie van het plezier, de cultuur van de roes en de snelheid het voor het zeggen hebben, verdwijnt stilaan de vreugde deel uit te maken van de mensenfamilie. Nochtans, een ogenblik van een bewuste ademhaling of het kruisen van een onvergetelijke blik, is voldoende om onder het stof van onze gewoontes te ontdekken wat de waarde is van eenvoudige deugden.

De boeken van deze collectie zien het daglicht dankzij de nieuwe kijk die het boeddhisme aan het Westen biedt. Ze richten zich niet tot diegenen die menen alles te weten of die niets meer willen weten, maar tot allen die onze wereld weer wat menselijker willen maken.

4 verschillende boekjes :
1. De weg van het vertrouwen, Lama Karta
2. Bent u tevreden? Lama Zeupa
3. Werken aan boosheid, Thubten Chodron
4. Soepelheid van geest en lichaam, Lama Tashi Nyima
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018