amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
New Essentialism - Stephanie Laporte

New Essentialism - Stephanie Laporte

A & D series - 7

Hedendaagse binnenhuisarchitectuur met een ziel. Zo kan je het werk van Stephanie Laporte van »The Office« het best omschrijven. Of het nu gaat om een privé-woning of een commercieel pand.

Een actuele, strakke vormgeving met een groot respect voor het oorspronkelijk karakter van het pand en gekruid met elementen die de persoonlijkheid van de bewoners/opdrachtgevers verraden. Het resultaat is steeds uniek en toch onmiskenbaar »The Office«.

Met mooie materialen en texturen, licht, kleur tovert ze een ruimte om tot een gesofisticeerd en verleidelijk interieur. Het resultaat is strak en eenvoudig maar ook warm en karaktervol. Een smaakvol interieur dat rust uitstraalt en dat vaak ook een podium is voor hedendaagse kunst.


Stephanie Laporte studeerde binnenhuisarchitectuur in Saint-Luc in Doornik en ging nadien onmiddellijk aan de slag bij het architectenbureau Bataille & Ibens te Antwerpen. Eind 1999 startte ze als zelfstandige. In 2001 startte ze samen met Jan Demeyere [architect] en Kris Carton [ingenieur-architect] The Office Belgium op. Het bedrijf heeft drie afdelingen: architectuur, project management en binnenhuisarchitectuur.
A & D Serie
W. Pauwels
wonen
gebonden, 204 blz
isbn 907721383X
9789077213834
prijsindicatie € 79,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018