amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Ratzinger tot Benedictus XVI

Van Ratzinger tot Benedictus XVI

Witte rook: een nieuwe paus. De kardinalen kozen voor Joseph Ratzinger, sindsdien Benedictus XVI. De eerste reacties waren expliciet: Benedictus XVI is conservatief. Is dat zo? Kerkjurist Kurt Martens kijkt verder dan feiten en emoties.

Over wat eraan voorafging, schrijft hij een ooggetuigenverslag: de laatste maanden van Johannes Paulus II en zijn pontificaat, het interregnum, de begrafenis en het conclaaf.

Kurt Martens gaat in op de nieuwe paus. Wie is die Panzerkardinal? Waarop was de keuze voor hem geïnspireerd? Wat is zijn achtergrond, hoe ziet zijn achterban eruit en welke relatie had hij met de overleden paus?

Ten slotte blikt Martens vooruit op de toekomst. Hoe ziet de erfenis van Johannes Paulus II eruit, welke zijn de grote uitdagingen en hoe zal de nieuwe paus ermee omgaan? Bijzondere aandacht gaat naar het curiale apparaat en naar de ministers en medewerkers die Benedictus XVI benoemt.

Dit boek biedt de opinie van een auteur die het inzicht van een wetenschapper combineert met de pen van een columnist. Kurt Martens is doctor in het Kerkelijk Recht. Hij publiceerde eerder bij Davidsfonds/Leuven DE PAUS EN ZIJN ENTOURAGE en HABEMUS PAPAM.
Kurt Martens
kerkgeschiedenis
paperback
126 blz
isbn 9077942084
9789077942086
prijsindicatie € 13,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018