amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Vrijheid volgens de Bhagavad Gita - Patel

Mansukh Patel
Yamuna Devi, redactie
levensbeschouwing
gebonden
416 blz
isbn 9080599913
life foundation

Vrijheid volgens de Bhagavad Gita

Samenvatting en verzen

Ieder van ons heeft een unieke levenstaak en speelt een rol in het grote schouwspel van het leven. Welke rol is dat ? Wie zijn we ? Waarom zijn we hier ? En waarom verzetten we ons tegen onze eigen kracht ?

De Bhagavad Gita is de sleutel! Niet alleen tot het ontdekken en bereiken van ons levensdoel hier op aarde, maar ook tot het ontvouwen van het mysterie van het leven zelf. De Gita helpt ons om zonder weerstand en angst krachtig in het leven te staan.

In de heilige dialoog tussen Krishna (God) en de machtige krijger Arjuna, vinden we onszelf weerspiegelt in de figuur van Arjuna. Hij vertegenwoordigt ieder mens die ooit heeft gestreefd naar het ontdekken en vervullen van zijn dharma, zijn levensdoel.

Arjuna belichaamt dat deel van onszelf, dat op zoek is naar de waarheid en dat ernaar verlangt om vrij te zijn van de illusie van het lijden.

Krishna is het aspect in ons dat we goddelijk noemen. Hij heeft geen andere bedoeling dan ons de allerhoogste waarheid te openbaren die ons van die illusie kan bevrijden. Dit is de belofte van de Bhagavad Gita!
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018