amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Op weg met de Bhagavad Gita

Mansukh Patel
levensbeschouwing
gebonden
254 blz
isbn 9020283472
life foundation
deel I + II

Op weg met de Bhagavad Gita

De essentie van de reis, deel 1

Zoals de stralende pracht van het universum ons slechts geopenbaard wordt in de stilte van de nacht, zo kunnen we het wonderbaarlijke van de Bhagavad Gita alleen ontdekken in de stilte van de ziel.

De wijsheid van de Bhagavad Gita, de nectar van de Upanishads, is tijdloos en universeel. Ze is evenzeer van toepassing in onze tijd als duizenden jaren geleden, toen de wijze Veda Vyasa haar samenstelde.

'Op weg met de Bhagavad Gita' reconstrueert op unieke wijze de gebeurtenissen op het slagveld van Kurukshetra. De grote krijger Arjuna wordt geconfronteerd met de onvermijdelijke strijd tussen goed en kwaad. Hij valt ten prooi aan twijfel en weet niet of hij deze taak in zijn leven wel aankan.

De dialoog tussen Sri Krishna en Arjuna die daaruit ontstaat, is een prachtige allegorie voor de uitdagingen en innerlijke strijd waarmee ieder mens wordt geconfronteerd.

Ieder van ons koestert een diep verlangen naar bevrijding van pijn en illusie. Arjuna's woorden zijn ook onze woorden, zijn verlangen om het eeuwige te begrijpen is ons verlangen en zijn overwinning is onze overwinning.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018