amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Het evangelie volgens Lucas

De handelingen van de apostelen

Het eerste en tweede boek van Lucas in De Nieuwe Bijbelvertaling. Met een nawoord van Kees Fens.

Van de geboorte van Jezus Christus tot Paulus' verkondiging van het christelijke geloof in Rome : hier wordt verteld hoe het christendom zich een plaats veroverde in de wereld van de Middellandse Zee, waar jodendom, waarzeggerij en polytheisme en dienst uitmaakten.

Sinds de tweede eeuw na Christus geldt Lucas als de autuer van twee bijbelboeken waarin de geschiedenis van zijn geloof beschreven wordt. Hij geldt ook als de beste schrijver van de vier evangelisten. Met oog voor detail voert hij de lezer door de wereld waarin Jezus en zijn volgelingen steeds meer aanhand krijgen, tegen de verdrukking in.

Wie Lucas' verhalen leest, volgt als het ware een korte cursus cultuurgeschiedenis : Johannes de Doper, Elisabet, Maria, Jozef en Jezus, koning Herodes, Pontius Pilatus, Judas, Petrus en Paulus, de farizeeen en de barmhartige Samaritaan, de Verloren Zoon, de herkomst van Kerstmis, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren - het staat allemaal bij elkaar, in de zo succesvolle Nieuwe Bijbelvertaling.
Nieuwe Bijbelvertaling
evangelie
gebonden
160 blz
9789025311735
Athenaeum
prijsindicatie € 9,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018