amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog

Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog

In 27 hoofdstukken nemen fotograaf W. van de Hulst en tekstschrijver K. Koch ons mee langs de vele slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. De foto’s geven een indringend beeld en de verbindende tekst is duidelijk en leerzaam.

»Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog« is een prachtog boek dat de Eerste Wereldoorlog laat zien zoals deze nog nooit getoond is. Het boek bevat uniek beeldmateriaal uit de indrukwekkende privé-collectie van fotograaf Wim van de Hulst.

Zijn collectie bestaat uit foto's, egodocumenten en beeldende kunst, waaronder onbekend werk van vermaarde kunstenaars. Het materiaal is in veel gevallen direct afkomstig uit de nalatenschap van oud-strijders.

Centraal in dit boek staat het beeldmateriaal. Dit wordt uitstekend ondersteund door teksten van Koen Koch. Het boek is thematisch opgebouwd, rond onderwerpen als het leven ondergronds, de zorg voor zieken en gewonden, de dood, humor en vertroosting, religie, beeldende kunst, krijgsgevangenen en het dagelijks leven achter het front.
W. van de Hulst [foto]
K. Koch [tekst]
geschiedenis
gebonden, 252 blz
18,5 x 24,5 x 2 cm
isbn 9041410821, 9789041410825
prijsindicatie € 19,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018