amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
DVD Bhagavad Gita

Bhagavad Gita DVD-1

Bhagavad Gita - hoofdstuk 1 - 4

Inhoud dvd

1 - Het mededogen van Arjuna
In deze aflevering gaat Mansukh in op de archetypen die in de Bhagavad Gita een rol spelen. Tevens vertelt hij op ontroerende wijze hoe zijn moeder hem als kind heeft geholpen om het plotselinge overlijden van zijn beste vriend als een keerpunt in zijn leven te beschouwen.

2 - Oorlog en vrede
Arjuna moet de realiteit van leven en sterven onder ogen zien. Aan de hand van een prachtig verhaal wordt het duidelijk dat de kern van ons bestaan onveranderlijk blijft, ondanks het feit dat alles in het leven voortdurend lijkt te veranderen.

3 - De yoga van actie
Met zijn uitleg over de drie guna's biedt Mansukh ons een praktisch handvat om onze persoonlijkheid te doorgronden. Hij beschrijft hoe zijn moeder hem op haar sterfbed leerde om zijn verdriet om te zetten in een proces van transformatie.

4 - Een glas water
Wie een spirituele ontwikkeling wil doormaken, heeft een gids nodig. In een prachtige beschouwing over Mahatma Gandhi zien we hoe de Gita zijn gids was en hem stimuleerde om zich, ondanks zijn angst en onzekerheid, te ontwikkelen tot een krachtige persoonlijkheid.

Taalkeuze Nederlands en Engels
Mansukh Patel
bhagavad gita
dvd
isbn 9080599980
life foundation
prijsindicatie € 25,00
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018