amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Handboek spiritualiteit

Handboek spiritualiteit

vormen grondslagen en methoden
Kees Waaijman
paperback
954 blz
isbn 9025960693
9789025960698
prijsindicatie € 39,90

Een uniek handboek, onmisbaar voor wie spiritualiteit wetenschappelijk wil bestuderen, en verdiepend voor iedereen die hiervoor open staat.

Kees Waaijman besteedt veel aandacht aan de weg die gewone mensen gaan, in de kring van hun gezin, werk en ontspanning. Spiritualiteit is voor hem niet voorbehouden aan een elite. In elke godsdienst, en zelfs bij mensen die zich athest noemen, is er sprake van spirituele groei.

Het handboek voert de lezer systematisch binnen in het veld van de spiritualiteit. Het gaat over gewone mensen, maar ook over de grote tradities en de kracht van tegenbewegingen [de vormen]. Dit overzicht vormt de grondslag voor vragen als : wat is spiritualiteit eigenlijk ? Hoe kun je het onderwerp wetenschappelijk benaderen ? Tot slot geeft het boek methoden voor de studie van spiritualiteit : hoe beschrijf je de vormen, hoe kunnen spirituele teksten het beste worden gelezen, wat zijn de thema's en hoe pak je die aan ?

De auteur staat in de christelijke traditie hij is karmeliet maar in dit boek wordt spiritualiteit niet als specifiek christelijk opgevat.

Kees Waaijman is in wetenschappelijk Nederland d kenner van spiritualiteit. Hij is directeur van het Titus Brandsma Instituut en hoogleraar Spiritualiteit aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij spreekt regelmatig op congressen en bijeenkomsten.

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018