amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Heerlijkheden uit een glas
creatief culinair
Jose Marechal
paperback
159 blz
isbn 9073191602
9789073191600
prijsindicatie € 16,95

Heerlijkheden uit een glas
Kleine glaasjes waarin borrelhapjes, amuses, voorgerechtjes, een tussengerechtje en nagerechtjes zijn qua presentatie heel leuk. Die glazen zijn in allerlei maten en vormen voor weinig geld te koop, maar bijvoorbeeld voor een feest zijn wegwerpglazen wel zo gemakkelijk. In dit boek staan tientallen eenvoudige recepten waarmee iedereen goed voor de dag kan komen.

De indeling is wat willekeurig : klassieke glazen, internationale glazen, chique glazen en glazen voor fijnproevers. De nadruk ligt op recepten voor hartige hapjes met groente, met vlees, met vis maar ook recepten voor »zoete« glazen. De meeste ingrediënten zijn algemeen verkrijgbaar. Elk hoofdstuk wordt besloten met een pagina met zes snelle hapjes die wel iets meer ervaring vragen.

Vooraf beknopt wat informatie over benodigd keukengerei [merendeels standaard aanwezig] en ingrediënten. Per blazijde een recept met op de tegenoverliggende pagina een mooie gerechtfoto. Een inspirerend boek voor een breed publiek. Achterin een inhoudsopgave per hoofdstuk en een receptenregister.

NBD|Biblion recensie - Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018