amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Naar het hart van mijn ziel

Naar het hart van mijn ziel

12 jaar in een kluizenaarsklooster

Wat gebeurt er met een moderne vrouw die ervoor kiest om als een kartuizer te leven? Miek Pot ís zo'n moderne vrouw die in haar boek verslag doet van een opmerkelijke zoektocht.

Al jong heeft Miek Pot een diep besef van leegte en zinloosheid in haar bestaan. Terwijl ze intens deelneemt aan het studentenleven, lid is van het Leidse studentencorps en ogenschijnlijk veel plezier heeft, hongert haar ziel naar iets ondefinieerbaars.

Als zij eens een paar dagen in een klooster studeert om haar achterstand in te halen, wordt zij gegrepen door de stilte. Haar innerlijke zoektocht begint, en brengt haar uiteindelijk in een van de strengste kloosterordes: een kartuizer kluizenaarsklooster. Dat valt niet mee; de Spartaanse manier van leven maakt haar aanvankelijk ziek. Miek zet door en maakt een spirituele reis, waarin mystiek en meditatie een grote rol spelen, die uiteindelijk twaalf jaar duurt.

Na haar uittreding moet zij haar weg weer zien te vinden in de maatschappij. Aan de hand van Neuro Linguïstisch Programmeren [NLP], het Enneagram en de Contemplatie begeleidt ze nu mensen naar het transpersoonlijke bewustzijnsniveau. Deze nieuwe ervaringen hebben een wisselwerking op haar eigen innerlijk leven. Het is juist in deze periode dat ze de sleutel vindt tot haar kindziel.
Miek Pot
biografie
paperback, 133 blz
isbn 907900121X
9789079001217
Ten Have
prijsindicatie € 15,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018