amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Wat borderline met je doet

Wat borderline met je doet

Een borderlinestoornis kan ernstige relationele moeilijkheden veroorzaken. Familie, vrienden en collegaís weten meestal geen raad met de heftige emotionele reacties. Ze worden vaak afgewezen en reageren daarop.

Degene met de borderlinestoornis [de borderline] heeft het gevoel van ijsschots naar ijsschots te springen en zich bij niemand echt veilig te voelen. Er is steeds een gevoel van dreiging iemand te verliezen met wie je een band hebt.

Wat borderline met je doet geeft informatie over deze problematiek. Wat is borderline en wat doet het met je? Het boek richt zich zowel op de cliŽnt als op de naastbetrokkenen, in de verwachting dat stabiele en geÔnformeerde relaties het gemakkelijker maken om te leven met borderlineproblematiek.

Aan het begin staan vijf verhalen waarin cliŽnten en een naastbetrokkene zelf over hun moeilijkheden vertellen. Het boek wil een bijdrage leveren aan het gesprek tussen cliŽnten, familie en professionals.


Drs. A.T. Hegger [1953] is psycholoog en psychotherapeut. Hij is werkzaam bij Eleos, stichting voor gereformeerde geestelijke gezondheidszorg. De diepte-interviews in dit boek zijn verzorgd door Chantal Visser, in het kader van haar afstudeeropdracht aan de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening van de Christelijke Hogeschool Ede.
Arthur Hegger
gezondheid
paperback
149 blz
isbn 9023913132
prijsindicatie € 14,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018