amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Fit in de menopauze

Fit in de menopauze

Gezondheid kun je eten

Wat op je bord komt, bepaalt grotendeels hoe je je voelt en hoe je eruitziet. In de menopauze, een ingrijpende periode in het leven van elke vrouw, kan een beetje meer aandacht voor voeding je echt helpen om gezond en fit te blijven.

Journaliste en mediafiguur Mimi Smith maakt de vrouw in de overgang en menopauze wegwijs in menu's die typische overgangsklachten kunnen verlichten. Ze geeft eerst tekst en uitleg over de menopauze en bijbehorende ongemakken.

In duidelijke, eenvoudige taal vertelt ze je welke voedingswaren warmteopwellingen, botontkalking, slapeloosheid, nachtelijke krampen, droge ogen, humeurschommelingen en vage angsten kunnen verminderen en zelfs voorkomen.

Het tweede deel bevat een reeks lekkere, eenvoudige en vooral gezonde recepten om typische vrouwenklachten weg te lachen. Bij elk recep staat in enkele woorden vermeld welke rijkdommen de bewuste ingrediënten je opleveren.

Elke vrouw vanaf 45 jaar moet dit boek lezen. Het zal haar een positieve kijk geven op deze nieuwe periode in haar leven.
Mimi Smith
gezondheid
paperback, 200 blz
isbn 9056177664
9789056177669
prijsindicatie € 24,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018