amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Design

Design

geschiedenis van design en invloed van stijlen op hedendaagse vormgeving

Design is niet zomaar een kwestie van vorm of functie. Het is een taal die goed begrepen moet worden voordat het effectief kan worden toegepast. Dit boek is daarbij een goede handleiding. Het is gemakkelijk in gebruik, bevat historische en hedendaagse voorbeelden van disciplines als industriële vormgeving, meubelkunst, grafische vormgeving en architectuur en helpt zowel de leerling als de professional bij de eeuwige speurtocht naar unieke, creatieve oplossingen voor talrijke ontwerpkwesties.

NBD|Biblion recensie
Design is een mondiale aangelegenheid geworden, van architectuur tot meubelkunst of grafische kunst, maar industriele vormgeving is tevens een uiting van lokale tradities.

De Arts en Craftsbeweging uit Engeland is het bekendste voorbeeld. In dit boek is vanuit deze simpele gedachte een schitterend overzicht samengesteld van de kunststromingen die ten grondslag hebben gelegen aan bepaalde typen design.

De 21e eeuw zal nog meer dan de 20e een amalgaam worden van stromingen die steeds weer teruggrijpen op oude stromingen, zoals de Romeinen al teruggrepen op de Griekse beschaving. Philippe Starck, maar ook Donald Deskey zijn dankzij dit boek terug te voeren op kunstopvattingen die stammen uit de 19e eeuw.

Met veel voorbeelden in kleur en zwart-wit en tijdstabellen krijgen we zo een geschiedenis van het moderne design, ondersteund met de bronnen die tot deze nieuwe vormen geleid hebben. Het boek is mooi en stevig uitgevoerd. Met bibliografie en register.

Librero
design
paperback
256 blz
isbn 9057649799
9789057649790
prijsindicatie € 19,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018