amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Verboden Judas-evangelie en de schat van Carchemish - Brand

Het verboden Judas-evangelie en de schat van Carchemish

De auteur, Arthur Brand, is er de laatste jaren in geslaagd door te dringen in de illegale kunsthandel. Hij kwam zodoende in aanraking met geroofde kunstschatten die tot de belangrijkste uit de geschiedenis behoren. Hij leerde het 'vak' van zijn vriend Michel van Rijn, 's werelds beroemdste kunstsmokkelaar die zeer recentelijk werd geportretteerd in het AVRO-programma Hoge bomen in de misdaad.

In dit programma kwam ook Arthur Brand uitgebreid aan het woord. Michel van Rijn geldt als de ontdekker van het inmiddels wereldberoemde Judas-Evangelie. Over het Judas-Evangelie zijn veel leugens verspreid. Arthur Brand onthuld de verzwegen achtergronden van dit explosieve manuscript.

Dit boek bevat meer sensationele onthullingen. Zo kwam de auteur op het spoor van een spectaculaire schat, de grootste muntschat ooit. Deze schat uit de vijfde eeuw voor Chr. werd illegaal verhandeld door een berucht Turks maffiakartel.

Er bestaat een direct verband tussen deze omvangrijke kunstroof en een overval op een particulier in Duitsland, die nog altijd te boek staat als de grootste overval op een particulier uit de Duitse geschiedenis. Arthur Brand loste de overval op en beschrijft dit in zijn boek.
Arthur Brand
geschiedenis
paperback, 320 blz
isbn 905911244X
prijsindicatie € 22,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018