amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Je hoofdpijn weg - Jaap van de Weg

Je hoofdpijn weg

Iedereen kent in zijn omgeving mensen die af en toe of chronisch met hoofdpijn te kampen hebben! Naast moeheid en slapeloosheid is hoofdpijn in allerlei verschijningsvormen een van de meest voorkomende lichamelijke ongemakken.

In dit praktische boek gaat de arts Jaap van de Weg in op verschillende aspecten van hoofdpijn vanuit meerdere perspectieven, in het eerste deel vanuit het perspectief van de reguliere geneeskunde en in het tweede deel vanuit het perspectief van alternatieve geneeswijzen. Het accent in het derde deel ligt op de benadering vanuit het perspectief van de psychosomatiek.

In de psychosomatiek wordt onderzocht hoe psychische invloeden werken op het ontstaan van klachten. Wat voor invloeden kunnen bij ieder persoonlijk hoofdpijn veroorzaken of verergeren? Ten slotte wordt uitgaande van de psychosomatische benadering een nog diepere laag van het onbewuste toegevoegd: de beeldende of mythologische laag. Hierin wordt beschreven hoe je een beeldverhaal over jezelf kunt maken, waarin niet alleen de hoofdpijn een rol speelt, maar ook de oplossing daarvoor.

Op alle niveaus worden praktische oefeningen gegeven, die bij het eigen onderzoek naar de voor iedereen specifieke hoofdpijn een rol kunnen spelen.
Jaap van de Weg
gezondheid
paperback
144 blz
isbn 906038475X
9789060384756
prijsindicatie € 16,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018