amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Het Vijf Elementen Kookboek

Het Vijf Elementen Kookboek

De Traditionele Chinese voedingsleer voor de westerse keuken

Met 150 recepten voor versterking van lichaam en geest - en een voedingsmiddelenposter

Naarmate genetisch gemanipuleerd voedsel een steeds grotere aanslag op onze gezondheid blijkt te plegen, wordt het verlangen naar natuurlijk voedsel sterker en lijkt de terugkeer van vaak oeroude eetgewoonten niet meer tegen te houden.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist de traditiionele Chinese voedingsleer in opmars is. Deze voedingsleer is namelijk zo doeltreffend, dat zij automatisch doorbreekt op het moment dat de tekortkomingen van allerlei afslankingsdiëten en voedingswaarden- calculaties aan het licht komen. In de praktijk blijkt dat bij een gezonde voeding de energetische component centraal staat en dat deze het sterkst aanwezig is en het beste werkt, wanneer het juiste evenwicht tussen Yin en Yang wordt gehandhaafd en wij gelijke tred houden met de seizoenen en de bij de Vijf Elementen behorende producten in ons voedsel verwerken.

In Het Vijf Elementen Kookboek hebben Barbara Temelie, schrijfster van Voeding volgens de Vijf Elementen, en Beatrice Trebuth, natuurgeneeskundige en sinologe, de traditionele »Chinese Keuken op zijn best« gecombineerd met de westerse eetgewoonte en wat wij in het westen werkelijk aan voeding nodig hebben. Het resultaat is een kookboek dat niet alleen gericht is op ieders individuele constitutie, maar ook rekening houdt met het heersende seizoen. Het Vijf Elementen Kookboek bevat zowel vegetarische als niet-vegetarische recepten en is zo zorgvuldig in zijn keuze van ingrediënten, dat ook zij die op een dieet aangewezen zijn, het grotendeels zonder beperkingen kunnen gebruiken.

Een culinair zeer aantrekkelijk kookboek, dat hoewel het lekker eten bepaald vooropstelt, nooit tot oververzadiging of overgewicht leidt. Hetis daan ook een onontbeerlijk handboek voor liefhebbers van koken, allen die diëtistisch en therapeutisch werkzaam zijn en diegenen die van gezond maar smakelijk eten houden.
Barbara Temelie
Beatrice Trebuth
kookboeken
paperback
136 blz
isbn 9063783167
Schors
prijsindicatie € 13,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018