amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Voeding voor moeder en kind volgens de Vijf Elementen

Voeding voor moeder en kind volgens de Vijf Elementen

Uitgebreide voedingsadviezen volgens de traditionele Chinese voedingsleer

En van de belangrijkste aspecten van zowel de oude Chinese geneeskunde als van de traditionele Chinese voedingsleer, betreft de voeding van zowel het ongeboren als van het reeds op de wereld gekomen kind. Vooral op de schouders van de aanstaande moeder rust een grote verantwoordelijkheid, omdat oorzaken voor latere psychische conflicten en lichamelijke ziekten niet alleen in de prille jeugd, maar ook reeds gedurende de ontwikkeling van het embryo kunnen ontstaan.

Een verantwoorde voeding voor [aanstaande] moeders en kinderen is dan ook van essentieel belang. In Voeding volgens de Vijf Elementen voor Moeder een Kind hebben Barbara Temelie [schrijfster van o.a. Het Vijf Elementen Kookboek en Voeding volgens de Vijf Elementen] en Beatrice Trebuth [natuurgeneeskundige, sinologe en moeder van twee kinderen] deze inzichten verwerkt in de traditionele Chinese keuken op zijn best en naast praktische en psychologisch waardevolle voedingsadviezen voor de periode vanaf embryo tot kleuter en schoolkind, een groot aantal smakelijke recepten samengesteld die een goede balans tussen de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van het jonge kind garanderen.

Voeding volgens de Vijf Elementen voor Moeder een Kind is voor ouders en allen die met jonge kinderen te maken hebben een uiterst praktische voedingsraadgever, niet in de laatste plaats omdat zowel de adviezen als de recepten zijn aangepast aan de westerse lezer en zijn keuken.

Met voedingsmiddelenposter [in kleur] voor op de keukendeur.
Barbara Temelie
Beatrice Trebuth
kookboeken
paperback
240 blz
isbn 9063783396
Schors
prijsindicatie € 13,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018