amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Met aandacht genezen

Met aandacht genezen

Geestelijke achtergronden van ziekte en gezondheid

Beide auteurs zijn als docent verbonden aan verschillende academies voor natuurgeneeswijzen in ons land. In dit boek bespreken zij de geestelijke achtergronden van ziekte en gezondheid vanuit een natuurgeneeskundige visie.

Van belang daarbij is het leren onderkennen van de samenhang tussen de werking van de verschillende organen en het geestelijk functioneren van de mens. Ziekte wordt zo niet beschouwd als een noodlottig toeval, maar als een mogelijkheid tot bewustwording. Bewustwording van het eigen lichamelijk en geestelijke functioneren gezien als een samenhangende eenheid.

Genezing vindt dan plaats door het ondersteunen van de eigen innerlijke geneeskracht van de mens, én door bewustwording van wat deze specifieke ziekte aan deze mens te zeggen heeft, kortom wat de zin is van dit ziek-zijn.

Over bovenstaand onderwerp bestaat nog weinig literatuur. De schrijvers hebben er in dit boek hun visie op geformuleerd, daarbij kritisch begeleid en tevens geïnspireerd door de praktische ervaring en beleving van kursisten en cliënten.

Het resultaat is een zeer praktisch, eenvoudig en bruikbaar boek, waarin de verschillende orgaanstelsels, de ziektebeelden en tevens de van belang zijnde geestelijke achtergronden en therapie aan de orde komen.
Henk Goossens
Connie van der Arend
gezondheid
paperback, 246 blz
9065562621
prijsindicatie € 19,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018