amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Fotoboek

fotografie, kunst
paperback
519 blz
isbn 9068682423
prijsindicatie € 12,50


Het fotoboek

'Het fotoboek' voert ons langs bekende en verrassende momenten uit de geschiedenis, die door beroemde, onbekende en vernieuwende fotografen van over de hele wereld onsterfelijk zijn gemaakt.

Sinds de uitvinding van de fotografie, nu 150 jaar geleden, is het medium veranderd van een andere manier om iets vast te leggen tot een kunstvorm met eigen iconen, helden, galeries en verzamelaars.

In het fotoboek staan 500 inspirerende, ontroerende en prachtige foto's van beroemde mensen en gebeurtenissen, indrukwekkende landschappen, historische keerpunten, sporten, dieren en mode alfabetisch gerangschikt op naam van de fotograaf. Elke foto is voorzien van uitgebreid commentaar dat het beeld tot leven brengt en ons helpt deze kunstvorm, die in ons dagelijks leven zo alom tegenwoordig is beter te begrijpen.

Dankzij eenvoudige verwijzingen zijn fotografen met een vergelijkbare werkwijze of themakeuze gemakkelijk op te zoeken. Ook is er een lijst opgenomen met technische begrippen, bewegingen, genres en met adressen van musea en galeries waar regelmatig foto-exposities worden gehouden.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018