amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Zeventig beroemdste mysteries van de oudheid

Zeventig beroemdste mysteries van de oudheid

Raadsels uit het verleden ontsluierd

Koning Arthur en de Heilige Graal, de lijkwade van Turijn, het verdwenen graf van Alexander de Grote, de legende van Atlantis: de geschiedenis van de mensheid kent veel mysteries.

In 'De zeventig beroemdste mysteries van de oudheid' wordt een groot aantal van deze raadsels beschreven, van onze oorsprong en evolutie tot de opkomst en ondergang van machtige beschavingen.

Met behulp van de moderne wetenschap en eigentijdse onderzoeksmethoden trachten vooraanstaande deskundigen een tipje van de sluier op te lichten, te beginnen met de waarheid achter oude mythen en legenden.

Was er echt een hof van Eden? Is de zoektocht naar de ark van Noach gedoemd te mislukken en heeft Theseus ooit met de minotaurus gestreden? Daarna komt de steentijd aan bod, waarbij archeologische ontdekkingen ons inzicht geven in het ontstaan van taal, het lot van de Neanderthaler of de betekenis van rotsschilderingen.

Ook oude beschavingen blijven altijd weer nieuwe vragen oproepen: waren de oude Egyptenaren zwarte Afrikanen en hoe is Toetanchamon gestorven? Tevens wordt belicht hoe oude beschavingen, zoals die van de Maya's, de Moche-Indianen of het minoïsche Kreta, ten onder zijn gegaan, waarbij de nieuwste theorieën over meteorieten en andere astronomische fenomenen niet worden vergeten.

'De zeventig beroemdste mysteries van de oudheid' staat bordvol wetenswaardigheden en telt naast talloze schitterende foto's ook vele verhelderende schema's, kaarten en plattegronden, die het tot een onmisbaar naslagwerk over de boeiendste raadsels uit de geschiedenis van de mensheid maakt.

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018