amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Overgang als bron van kracht

De overgang als bron van kracht

Nieuwe perspectieven en zingeving in de tweede levensfase

Christiane Northrup laat in dit boek niet alleen zien welke veranderingen vrouwen tussen de 40 en 55 kunnen verwachten, maar ook hoe de overgang een nieuwe fase kan inluiden van innerlijke ontwikkeling. Deze levensfase is in de visie van dr. Northrup niet een periode van verlies, maar juist een bron van kracht waaruit vrouwen moed kunnen putten om de toekomst tegemoet te zien en nieuwe keuzen te maken. Northrup ziet de overgang als de grootste kans voor groei in een vrouwenleven na de adolescentie.

In haar boek onderzoekt zij het verband tussen de overgang en het emotionele en spirituele leven van de vrouw. Ze benadrukt het belang van het maken van de juiste keuzen in de tweede levensfase, zoals op het gebied van bijvoorbeeld relaties of voeding – keuzen die bepalend kunnen zijn voor gezondheid en welbevinden gedurende de rest van je leven.

Het boek bevat veel praktijkvoorbeelden, onder meer van vrouwen die pas na het uitwuiven van de kinderen ontdekten over welke talenten zij beschikten en die vervolgens een nieuwe loopbaan begonnen, of anderen die hun partner met andere ogen gingen bekijken.

Uiteraard bevat het boek ook een scala van tips en adviezen over bijvoorbeeld het gebruik van hormoonpreparaten en alternatieve therapieën [zoals het behandelen van opvliegers, stemmingswisselingen, slapeloosheid, een droge huid en dergelijke], voeding [meer fruit, groenten en granen eten], het leren luisteren naar alarmbellen die de menopauze aankondigen, en het voorkomen van gezondheidsproblemen als geheugenverlies en hartkwalen.

Christiane Northrup, opgeleid tot verloskundige en gynaecoloog, is mede-oprichtster van het Women to Women Healthcare Centre.
C. Northrup
gezondheid
paperback
559 blz
isbn 9069635240
altamira-becht
prijsindicatie € 27,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018